Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Masina extrudare folie pet

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Procedeu tehnic de ultima generatie, in care COSTRUZIONI MECCANICHE LUIGI BANDERA SPA a devenit lider mondial in domeniu, furnizand linii specializate in mai toate tarile cu traditie in colectarea diferentiata a deseurilor post consum si reciclarea acestora.

Echipamentele BANDERA specifice acestor tipuri de aplicatii, folosesc materia prima  sub forma de fulgi de PET.
Fulgii procesati rezulta din reciclarea sticlelor PET post-consum, foliei de PET din termoformare sau preformelor de PET rebut la injectie sau suflare, prin macinare si eliminarea impuritatilor organice si feroase precum: clei, hartie, ulei, grasimi, pilitura de la morile de macinat, etc.
Produsul finit este folia pentru termoformare, cu 100% material reciclat – forma A, sau forma AB, in care proportia de material reciclat este de 90- 95%. Aceste variante sunt utilizate in industria amblajelor pentru blistere.
Pentru industria ambalajelor alimentare, produsul finit este folia pentru termoformare de minim 3 straturi (de forma ABA, in care stratul A este din PET- material virgin maxim 10% din compozitie, iar stratul B este PET provenit din reciclare sub forma de fulgi cu o umiditate maxima de 1,2 %).
De retinut ca in acest ultim caz, materialul reciclat nu vine in contact cu produsul de ambalat, el fiind protejat de stratul A de material virgin, de grosime foarte mica care poate fi de ordinul micronilor sau zecilor de microni.

Echipamentele produse de BANDERA sunt in general de mare capacitate, plecand de la linii de 500 kg/h pana la 2.200 kg/h, find livrate in ultimii 4 ani circa 50 de linii, din care 40 au avut productivitati cuprinse intre 800 si 1600 kg/h.
Sistemul utilizat de BANDERA este cel de extrudare cu 2 snecuri corotante si care prezinta urmatoarele avantaje fata de sistemul de extrudare cu un singur snec:
- consum redus de energie – cu cca 35% mai putin, datorita eliminarii sistemelor energofage de dezumidificare, ajungand la un maxim de 0,258 kWh/kg procesat;
- productivitati ridicate cu extruderele bisnec 2C 170 HTS 42D, de pana la 2000 kg/h ;
- posibilitatea utilizarii unui procent mai mare de material reciclat pentru stratul B de pana la 100% ;
- sistem de gestionare si control facil pentru unitatile de dozare si alimentare ;
- posibilitatea extrudarii si a altor tipuri de material precum PLA-PS-PP-PLA fara schimbarea snecurilor (PLA este un material plastic de ultima generatie biodegradabil, rezultat din procesarea porumbului, fara compusi proveniti din petrol !!! – oare pe cand  o investitie inteligenta si in Romania ??);
- suprafete de productie reduse;
- materia prima, fulgi cu umiditate maxima de 1,2 % sau exceptional 1,5 %;
- schimbarea retetei sau a culorii se face fara intreruperea productiei spre deosebire de liniile cu extrudere monosnec la care se intrerupe productia si sunt timpi mari pentru operatiile de curatire;
- control maxim al temperaturii materialului de procesat, diminuand indicele de stress termic al materialului;
- profilul special al snecurilor corotante nu permite degradarea termica sau hidrolitica a polimerilor de procesat, optinand un produs cu o transparenta si stralucire superioare celor de la liniile de extrudare monosnec;
- unitatea de degazare usor de intretinut si permite eliminarea completa a gazelor rezultate de la materialele cu coloranti volatili, comparativ cu pompele de mare capacitate utilizate la degazarea extruderelor monosnec;

In afara liniilor clasice de extrudare folie PET de tipul A, AB, ABA, BANDERA ofera solutii celor din industria ambalajelor termoformate, privind extrudarea in linie (IN-LINE COATING SYSTEM) a urmatoarelor materiale: PET, PET-PS, PE-PP-PS, PLA-PS-PP.
Sistemele de acoperire sunt de tipul film PE (film PE cu rasina de legatura - PET de tipul ABA, unde stratul B este PET reciclat 100%) sau film bariera EVOH (film de PE cu polimer de legatura - EVOH cu polimer de legatura - PET ABA cu stratul B 100% material reciclat).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura